Kedves Ügyfeleink! 2024.07.21 és 2024.07.30 között nem tudunk foglalásokat felvenni. Ez idő alatt a telefonos elérhetőség szünetel, e-mailes megkeresésekre 48 órán belül válaszolunk. Megértésüket köszönjük. Üdvözlettel: Berbox csapata

Kedves Ügyfeleink! 2024.07.21 és 2024.07.30 között nem tudunk foglalásokat felvenni. Ez idő alatt a telefonos elérhetőség szünetel, e-mailes megkeresésekre 48 órán belül válaszolunk. Megértésüket köszönjük. Üdvözlettel: Berbox csapata

Kérdésed van?  info@berbox.hu  |  +36-30/289-8191  |  Termékeinket házhozszállítással is kérheted!

Blog

Blog

2024.01.04 10:30

Tetőbox Bérlésnél milyen szempontokra érdemes figyelni!

Amire mindenképpen figyelj a nulladik lépésnél !

 

 

#budapest #bérlés #tetőbox #tetőcsomagtartó

Még mielőtt kiválasztanád a megfelelő tetőboxot, ellenőrizned kell, hogy rendelkezel-e tetőcsomagtartóval arra az autóra amivel szeretnél utazni, sokszor előszokott fordulni egy egy autó váltásnál más típusú  tetővel rendelkezik mint az előző autóé így nem kompatibilis az „új” autóval, tehát az első lépés a megfelelő tetőcsomagtartó kiválasztása bérlésre vagy vásárlásra amennyiben nem rendelkezel ilyennel.

Második lépésként jöhet a tetőbox kiválasztása, illetve minden egyéb tudnivalók, súlykorlát meghatározása , rögzítési módok, méretek, zárhatóság, biztonság és minden egyéb vele járó tudnivaló.

 

Miért fontos a megfelelő Tetőbox kiválasztása bérlésnél?

 

A legelső és legfontosabb lépés, hogy ellenőrizd, amit bérelni kívánt  tetőbox kompatibilis-e a Te autóddal, pl.: a tetőbox mérete és a kocsi méretéhez viszonyitva, súlya a tetőcsomagtartó kapacitás bírásához mérten, a kétoldalú nyithatóság megkönnyíti a be-ki pakolást a tetőboxba.

 

Ha már kiválasztottam a tetőboxot, miért fontos  Tetőcsomagtartó  kiválasztása? 

A legfontosabb tisztázandó kérdés, ha nincs tetőcsomagtartód (kivéve ahol gyárilag már rendelkezik pl.: Renault Scenic egyterű régebbi modelleknél) akkor nem tudsz tetőboxot sem rögzíteni az autó tetejére, ezért az első lépés megvizsgálni milyen a tetőszerkezete az autódnak, 3 féle tetőcsomagtartó létezik : tetőkorlátos, tetősínes, tetősínes fix rögzitési pont és csak fix rögzítési pontos.

 

Rögzítési Módok: Rendkívül fontos, hogy a box stabilan és biztonságosan legyen felszerelve, hogy elkerüld a közúti baleseteket és a box leesését,sérülését.

 

Méret és Térfogat:  Gyakran hangzik el, hogy a méret a lényeg, meg kell cáfolnom, itt sem mindig az a legfontosabb,sőt... :)

 

 

Fontos, hogy ne legyen túl nagy vagy túl kicsi, a túlzottan nagy box felesleges légellenállást okozhat, míg a túl kicsi nem biztosít elegendő helyet. Nem szabad abba a csapdába esnünk, hogy „legyen minél nagyobb, majd elfér valahogy az autómon” , egy rosszul megválasztott tetőbox sokkal több bosszúságot,kellemetlenséget okozhat a bérlőnek, vásárlónak.

Mi segítünk neked kiválasztani az autódhoz illő méretű, kapacitású tetőboxot kiválasztani, több méretű tetőboxaink közül tudsz válogatni nézz körbe az oldalunkon és ha kérdésed van ne habozz írni nekünk.

Súlykorlát fontos?  Természetesen, ha bizonytalan vagy benne, hogy milyen súlyt bír el a tetőcsomagtartód mi segítünk neked. A nem megfelelő tetőcsomatartó kiválasztása súlyos kárt okozhat a gépjárműved tetején illetve rendkívűl baleset veszélyes, ezért nagyon fontos betartani a  tetőcsomagtartó gyártó által előírt maximális  súly korlátot.

Tetőboxoknál ugyanez a helyzet, rendkívűl fontos a gyártó által előirt maximális súly korlátbetartása hiszen egy  túlpakolt tetőbox a boksz sérüléséhez vezethet,valamint ügyelni kell arra is ha súly korlátba bele is fér, de ne lógjon ki semmi a tetőboxból, könnyen zárható legyen, ne keljen erőfeszítés alakalmazni a lecsukáskor, lezárásakor.

Zárhatóság, Nyithatóság : Fontos, hogy a bérelt tetőbox zárható legyen, így biztosítva a csomagok biztonságát. Előny ha két oldalról nyitható a tetőbox a könnyebb, praktikusabb pakolás érdekében.Itt is fontos megemlíteni, hogyha túl van pakolva a tetőbox az a boksz sérüléséhez vezethet és rendkívűl balesetveszélyes.

 

Tetőbox elhelyezése az autón: a két tetőcsomagartó léc általában 70 cm távolságra kell,hogy legyen egymástól -+ pár centi, ezt a távolságot csak a NEM fix tetőpontos autóknál lehetséges. Amire még figyelni szükséges a  kombi és hátsó ajtó felnyílásakor ne érjen bele a tetőbox az csomagtér ajtóba, továbbá az autó elejére sem lóghat bele jelentősen hiszen akkor a légellenállási tényezők erősen korlátozódnak, a tetőbox instabillá válhat, ezért fontos a pontos méret kiválasztása ami az autódhoz illeszkedik.

További fontos szempontok bérléshez:

#tetőbőx #bérlés #budapest bérlés

Ár-érték Arány: Hasonlítsd  össze a különböző bérlési lehetőségeket és válaszd  a legjobb ár-érték arányút, erre a linkre kattintva máris körbe tudsz nézni nálunk. Nem mindig a legolcsóbb az ideális, figyelembe kell venni a boksz minőségét és a részletes bérlési feltételeket is milyen időszaktól indul a bérlés, meddig kell visszavinned.Mi ebben is igyekszünk rugalmasak lenni, hétvégén is szoktunk le és felszerelni megkönnyítve ezzel a bérlő időbeosztását.

 

Szükséges kötnöm biztosítást? Alap esetben nem, de ha szeretnéd van rá lehetőség, érdeklődj a tetőboxra vonatkozó biztosítás lehetőségeiről. Biztosítók az utas biztositás keretében szoktak kínálni kiegészítő opciókat is, érdemes körülnézni utazás előtt, szükséges esetén mi is tudunk segíteni.

 

Fontos a bérlési Időtartam?  Tervezd  meg előre, hogy milyen időtartalomra tervezed bérelni a tetőboxot,tetőcsomatartót és ennek megfelelően válaszd ki a bérlési időtartamot.Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb ideig bérled annál nagyobb kedvezményt kap a Bérlő.Vállalkozásunk csomag opciókat is kinál azaz ha több terméket veszel igény 7 napon túli bérlési időszakra ott tudott a legtöbb kedvezményt igénybevenni.

 

Létezik olyan opció,hogy házhozszállitás? Mit jelent? Ilyen mindenhol van? Mi nem nagyon találtunk ilyen opciót a bérlést kínáló cégek palettáján a cikk irásakor, sem Budapesten, sem országos szinten. A Berbox csapata Budapesten található meg a 18.-ik kerületben, ez a kiindulási pont, területileg felosztva, Buda és Pest, Pest megye 50 km körzetéig, díjszabásainkról érdeklödj ügyfélszolgálatunknál.

 

Felszerelés és Használati Útmutató: A bérlést kínáló cégek általában a bérlés napján a felszerelést és a leszerelés napján, saját alkalmazottjuk végzi ezt a feladatot, neked nincs teendőd ezzel, mi is igy végezzük.

 

Ellenőrzés átvételkor, miért van erre szükség?! Amikor átveszed  a tetőboxot, érdemes alaposan ellenőrizni a későbbi félreértések miatt, főleg ha a tetőbox,tetőcsomagtartó leszerelésekor sérülés vagy bármilyen hiányosság tapasztalható. Ha bármi rendellenességet észlelsz, azonnal jelezze a bérlési kínáló cégnek.

Kauciót mikor szokták fizetni bérléskor? Általában a bérbeadók többsége kér kauciót a bérlési időszak megkezdésével, ahol feltüntetni  a bérleti szerződésben az igénybevett eszköz piaci értékét és ennek mentén határozza meg a kauciót mértékét is, ami visszajár a Bérlőnek amennyiben ugyanolyan állapotban hozza vissza mint amikor kibérelte.

 

Összefoglalva :

 

Több szempontot is figyelembe kell venni egy bérlés vagy vásárlás alkalmával, nálunk meg is vásárolhatod a tetőboxot,tetőcsomagtartód vagy esetleg kerékpártartódat, vásárlási célból keresd az ügyfélszolgáltunkat a kapcsolati résznél, bérléshez  pedig az online kitöltött űrlap segitségével pár perc alatt kiválaszthatód a számodra legideálisabb kombinációt.

 

A következő cikkben a összehasonlitjuk milyen előnyökkel jár a bérlés (tetőbox,tetőcsomagtartó, kerékpártartó vagy a hólánc) vagy a vásárlás, melyik jobb opció,előnyösebb .